Разкази

Икона календар Завършен на: 19 Дек. 2015г.

Един разказ за вечния конфликт между морала и честта, от една страна, и алчността и арогантността, от друга. Действието са развива в далечна и мистична земя, в която научният прогрес и нравственият упадък са достигнали много по-различни от познатите ни измерения.

Консултант: Владимир Димитров
Редактор: Ваня Станчева
Икона календар Завършен на: 08 Авг. 2010г.

Това е моя трактовка на феномена „2012 година“ и представите за края на света. Тук фантастичният елемент отстъпва място на мистичното и страха от неизвестното. Спокоен, неапокалиптичен сюжет, който се развива както близо до, така и далеч от България и води до напълно неочакван край.

Редактор: Ваня Станчева
Икона календар Завършен на: 01 Май 2005г.

Това е разказ за лековерието и неосъществените амбиции на младостта. Класическа научна фантастика, чието действие се развива в една разнолика и цветна вселена, населена с много различни живи същества.

Редактор: Ваня Станчева
Икона календар Завършен на: 12 Дек. 2004г.

Най-мрачният и потискащ текст, който съм писал. В него има много напрежение и в същото време е доста необикновен. Възможно е да създаде морални дилеми у някои хора. Сюжетът е по-скоро социален и вместо на научната фантастика, тук съм наблегнал на религиозната мистика и догматизъм. Бих го определил като достоен за жанра на фантастиката на ужасите.

Редактор: Ваня Станчева
Икона календар Завършен на: 24 Май 2001г.

Това е един от най-абстрактните ми разкази. Няма ясно различима идея, а сюжета бих определил по-скоро като мъгляв. Вероятно читателят ще открие елементи на уестърн. Мисля, че е доста ярък като въздействие и определено създава положително настроение. Един от малкото случаи в моята проза, в които говоря за огнестрелни оръжия.

Редактор: Ваня Станчева
Икона календар Завършен на: 15 Сеп. 1997г.

Това произведение може би трудно ще се класира като разказ, тъй като е прекалено късо. Сложил съм го тук, защото реших, че е излишно да създавам отделна рубрика за една-единствена творба. Опитал съм се да запечатам моментна емоция в прозаичен, вместо в лиричен вид. Мисля, че се получи добре.

Редактор: Ваня Станчева
Икона календар Завършен на: 16 Окт. 2008г.

Този разказ не е нито фантастичен, нито приказен. Действието се развива край морето, в голям и оживен курорт. Това е един от малкото случаи, в които съм се опитал да погледна събитията от съвсем тривиална гледна точка. Смятам, че големите морски курорти са места, на които човек може да стане свидетел на всякакви „чудеса“ в човешките взаимоотношения.

Редактор: Ваня Станчева
Икона стрелка нагоре